HFDlogo3red

Događanja i obavijesti

Knjige

Hrvatsko filološko društvo ima nekoliko biblioteka u kojima se izdaju knjige.

book pileBiblioteka Književna smotra osnovana je 1992. Glavna je urednica dr. sc. Irena Lukšić (e-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.). U ovoj je biblioteci dosad objavljeno pedesetak stručnih i znanstvenih knjiga, uključujući i zbornike.

Biblioteka Na tragu klasika osnovana je 2004. u sunakladništvu s izdavačkim poduzećem Disput. Glavna je urednica dr. sc. Irena Lukšić (e-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.). U ovoj je biblioteci dosad objavljeno sedamdesetak prijevoda iz riznice svjetske književnosti. Osvojila je čak četiri Kiklopa na Sajmu knjige u Puli, i to 2007. i 2008 u kategoriji Biblioteka godine, 2009. u kategoriji biblioteka ili nakladnički niz godine, a 2011. godine Irena Lukšić proglašena je urednicom godine.

Bibliotheca orientalica osnovana je devedesetih godina. U njoj je dosad objavljeno jedanaest knjiga u tri niza. Glavna je urednica dr. sc. Zdravka Matišić (e-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.). Više: Sekcija za orijentalistiku.

Biblioteka Kroatini osnovana je 2010. Glavna je urednica dr. sc. Zrinka Jelaska. Upravo je izišla prva knjiga iz niza KroatINI: Marija Bošnjak, Lidija Cvikić (2012) Hrvatski u malom prstu 1 - leksički priručnik. Namijenjena je za kratke intenzivne tečajeve hrvatskoga kao inoga jezika na početničkoj razini.

Biblioteka Suvremena lingvistika osnovana je 2010. godine. Glavna je urednica dr. sc. Ida Raffaelli.

 

Copyright © 2010 Hrvatsko filološko društvo. Sva prava pridržana. Pravne napomene i privatnost 

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.