HFDlogo3red

Dani Ive Škarića

Peta međunarodna konferencija o retorici „Dani Ive Škarića”

Postira na Braču

22.– 25. travnja 2020.

Organizatori:

Odjel za fonetiku Hrvatskoga filološkoga društva

Odsjek za fonetiku Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Odsjek za engleski jezik i književnost Sveučilišta u Osijeku

Poziv za sudjelovanje

Čast nam je pozvati vas da sudjelujete u radu Pete međunarodne konferencije o retorici „Dani Ive Škarića” i doprinesete njezinu uspjehu predstavljajući rezultate svojih istraživanja u poljima retorike, teorije argumentacije, stilistike, neformalne logike i srodnih disciplina. Konferencija u čast pokojnomu profesoru emeritusu Ivi Škariću, najznačajnijemu i najutjecajnijemu hrvatskomu stručnjaku za retoriku, postala je bienalno mjesto susreta stručnjaka u interdisciplinarnome polju retorike. Na prethodnim četirima konferencijama imali smo čast ugostiti stručnjake iz Europe i Sjeverne Amerike, a pozvani predavači bili su istaknuti autoriteti u teoriji argumentacije, vizualnoj retorici i stilistici (Leo Groarke, Igor Ž. Žagar, Frans H. van Eeemeren, Jens E. Kjeldsen, Christopher Tindale, Michael Burke, Krešimir Bagić, Petra Aczel i Nick Turnbull).

Peta konferencija održat će se od 22. do 25. travnja 2020. u Postirima na otoku Braču. Pozvani predavači su Cornelia Ilie (Strömstad Akademija, Švedska) i Keith Lloyd (Kent State University Stark, Sjedinjene Američke Države).

Glavne su teme skupa:

argumentacija i pravo
povijest retorike
retorika i filozofija
retorika i stilistika
retorika u medijima
retorika političkog diskursa
retorika religijskog diskursa
retorika znanosti
retorika u obrazovanju
teorija argumentacije
vizualna retorika
 

Sažetak izlaganja treba imati najmanje 300 do najviše 350 riječi. Sažetak treba sadržavati sljedeće:

Ime(na) autora
Ustanova/e autora
E-adresa/e
Naslov izlaganja
Sažetak (300-350 riječi)
Ključne riječi  (do 4)
Referencije (Moguće je navesti maksimalno četiri referencije (ali nije ih nužno navesti))
 

Rok za slanje sažetaka je 30. studeni 2019., a nakon recenzentskoga postupka, konačne odluke o prihvaćanju za sudjelovanje bit će objavljene do 20. prosinca 2019. Rok za ranu prijavu je 15. veljače 2020., a kotizacija iznosi 750 kn (400 kn za studente diplomskoga i poslijediplomskoga studija, kao i za slušače bez izlaganja). Iscrpne informacije o prijavi za sudjelovanje i plaćanju možete pronaći na službenim mrežnim stranicama konferencije.

Jezici su skupa engleski i hrvatski, a duljina pojedinoga izlaganja ne smije prelaziti 15 minuta. Nakon svakoga izlaganja predviđena je petominutna diskusija. Osim radnoga dijela (izlaganja su predviđena za četvrtak, petak i subotu) organiziran je izlet u petak poslijepodne i svečana večera za sve sudionike u subotu. Prijava sudionika i službeni prijam bit će u srijedu poslijepodne. Informacije o smještaju i prijevozu nalaze se na mrežnim stranicama. Za sve dodatne informacije slobodno nam se obratite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radujemo se vašim prijavama za sudjelovanje, izlaganjima vaših najnovijih istraživanja te razmjeni ideja u gostoljubivome ozračju prelijepoga otoka Brača. Vidimo se u proljeće 2020.!

Predsjednica Programskoga odbora

red. prof. dr. sc. Gordana Varošanec-Škarić

Predsjednca Organizacijskoga odbora

doc.dr.sc. Alma Vančura

Više o konferenciji kao i prijavu za konferenciju pogledajte na web stranicama konferencije http://dis.hfiloloskod.hr/index.php/hr/

 

 

Copyright © 2010 Hrvatsko filološko društvo. Sva prava pridržana. Pravne napomene i privatnost 

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.